Затворена за движение е улица „Малина“ в Габрово, част от път III-5004 Чехлевци – Велчевци

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Габрово. Затворена за движение е улица „Малина“ в Габрово, част от път III-5004 Чехлевци – Велчевци /от км 10+940 до км 11+829/. Там текат ремонтни дейности, които налагат въвеждането на обходен маршрут – през улици в урбанизирана територия на Габрово. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление – Габрово. Временната организация на движение е в сила до края на юни следващата година.

Условията за пътуване в Габровска област са нормални за сезона. Времето е ясно и слънчево. Настилките са предимно сухи, но в по-усойните участъци има мокри и заледени отсечки. Всички пътища са обработени и проходими при зимни условия. Полицейски патрули са разположени в по-критичните участъци, с концентрация на ПТП. Те следя за правилното протичане на движението и спазване на закона.

Ограничено е преминаването на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – /Кормянско-Малки Вършец/ за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.

Луиза ТРАНЧЕВА