Затворен за движение е пътят  Велико Търново – с. Шемшево, поради влошено състояние на мостово съоръжение

Снимка: Радио "Фокус" - Велико Търново

Велико Търново.  Добри са условията за пътуване на територията на област Велико Търново,  предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново.  Пътните настилки са сухи. Времето е слънчево. Температурата на въздуха е 35°. Отворен за движение е Прохода на Републиката. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена. Остава затворен поради свлачище  участък от път Царски извор – Драганово, обходният маршрут е през село Сушица. Ограничено е движението на МПС над 3,5 тона на път Чешма-Кесарево, поради намален габарит на пътното платно. Срокът на организацията на движение е до 20 декември. Обходният маршрут е Чешма-Сливовица-Горско Ново село-Джулюница-Кесарево. Затворен за движение е пътят  Велико Търново – с. Шемшево, през Западна промишлена зона, поради влошено състояние на мостово съоръжение. Обходният маршрут за селата: с. Шемшево, с. Буковец, с. Керека се извършва по Гл. път I-4  – през с. Леденик.

В участък от път Севлиево-Велико Търново, на входа за град Велико Търново се изгражда крайпътен обслужващ обект.  МПС трябва  да се движат в свободната лента. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Срокът за приключване на дейностите е до 29 август.

На път Лозен-Полски Тръмбеш е ограничено е движението на МПС с обща маса над 12 т, поради намален габарит на пътното платно, до 20 декември. Обходният маршрут е Лозен-Драганово-Янтра-Поликраище-Полски Тръмбеш.

Надежда КРЪСТЕВА