Затвориха за ремонт пътя между Килифарево и село Плаково

Велико Търново. Основен ремонт на мост затвори за движение четвъртокласния път между Килифарево и село Плаково. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Строителните дейности по съоръжението над река Белица са по разработен от Община Велико Търново проект, който ще бъде финансиран със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Ще бъдат ремонтирани и подходите към моста.
Докато траят дейностите, движението ще се осъществява по следния обходен маршрут: Килифарево – път II-55 /Велико Търново – Гурково/ –  Нацовци – Големаните –  Плаково /двупосочно/. По това трасе ще пътува и автобусната линия между Велико Търново и село Плаково.
Комисията одобри за финансиране и още един основен ремонт на мост, намиращ се на територията на общината – съоръжението е над река  Елишин и е част от пътя между Велчево – Плаково /VTR 1021/. Строителните работи започват от сряда /3 април/ и ще наложат затваряне на отсечката между двете села. Обходният маршрут ще бъде следният: Велико Търново – Присово – път III-5302 – отклонение към Велчево – Къпиновски манастир.
Около 800 000 лева са средствата, отпуснати за реконструкциите на двата моста. Очакванията са, че строителните дейности ще продължат около два месеца.