Затруднено е движението по направленията Соколовци – Бостина и Чокманово – Смилян заради наноси по пътните платна, причинени от валежите

Дъжд вали в повечето населени места в област Смолян. В следобедните часове проливен дъжд, придружен с градушка валя в Широка лъка, Стойките, Пампорово и Смолян. Пътните настилки навсякъде в областта са мокри и хлъзгави, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Затруднено е движението по направленията Соколовци – Бостина и Чокманово – Смилян заради наноси от кал по пътните платна, причинени от проливните валежи. Водачите трябва да шофират със съобразена скорост и повишено внимание в тези участъци. Заради валежите е повишена опасността от падащи камъни по всички направления в региона.

Частични ремонти на асфалтовата настилка се извършват по пътя Рудозем – Смолян и водачите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в този участък. Остава затворен пътят Смолян – Мадан, край село Тикале заради голямото срутище. Обходният маршрут за автомобили до 12 тона е Влахово – Орешец. Другите алтернативни маршрути на затворения път са Смолян – Смилян – Рудозем за тежкотоварни автомобили и Смолян – Фатово – Рудозем за леките автомобили.

По пътя Лъки – хижа „Момчил юнак“ и по пътя Момчиловци – Славейно е ограничено движението за товарни автомобили над 12 тона. По пътя Широка лъка – Девин трябва да се шофира с повишено внимание заради пропадане на пътен банкет. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти.

В Смолян пътните настилки по улиците са мокри и хлъзгави, автомобилният трафик е по-интензивен по бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища, както и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА