За втора поредна година ще бъде организиран конкурсът за съвременно българско изкуство Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен 2019

За втора поредна година ще бъде организиран конкурсът за съвременно българско изкуство Национална изложба за изобразително изкуство – Сливен 2019. Той се организира под патронажа на кмета на Община Сливен Стефан Радев. Това съобщиха организаторите на събитието от  Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, СБХ – Представителство Сливен, Дружество на художниците – Сливен и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.

Националната  изложба за изобразително изкуство – Сливен се посвещава на празника на град Сливен – Димитровден, 26 октомври, и представя съвременна живопис, графика, скулптура и неконвенционални форми.

Творбите ще бъдат експонирани в изложбена зала „Сирак Скитник“, обект на Художествена галерия „Димитър Добрович – Сливен”.  Откриването на изложбата е на 25 октомври.

Тази година част от условията в регламента са променени. Промените и формулярът за участие са публикувани на сайта на галерията.