За десета поредна година в града ще се проведе фестивалът Sun Tribe Open Air

СНимка: Община Бургас

Бургас. За десета поредна година в града ще се проведе фестивалът Sun Tribe Open Air. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Той ще се проведе на 26 и 27 юли на територията на парк „Росенец“, на поляната в непосредствена близост до хижа „Странджа“. Мястото е избрано съобразно една от основните цели на проекта, а именно свободният достъп.
Sun Tribe Open Air е уникално за региона събитие, което събира артисти и публика от цялата страна и съчетава музика, изкуство и спорт на открито. Целта на фестивала е да развива алтернативната музикална сцена в региона, като съчетава богата двудневна музикална програма с изпълнители от цялата страна, спорт, облагородяване на пространството и различни артистични инсталации. Входът за фестивала е напълно безплатен.
Концепцията на фестивала включва две тематични вечери, които са стилово определени. Първата вечер е посветена на алтернативни музикални групи, които изпълняват своята музика на живо. Втората вечер е изцяло под знака на електронната музика, в която вземат участие диджеи от цялата страна и чужбина.