За приноса на всеки един от Учредителите, спомогнал за създаването на Търновската конституция разказва днес историкът проф. Милко Палангурски

Велико Търново. За приноса на всеки един от Учредителите, спомогнал за създаването на Търновската конституция разказва днес историкът проф. Милко Палангурски. Пред жителите и гостите на старата столица той ще представи монографията си „Бащите на Търновската конституция“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Събитието е част от официалната програма, посветена на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция, която започва днес. По думите на автора целта на книгата е не толкова да разкрие как е създадена Търновската конституция, а да разкаже кои са тези, които я създават, какво и защо правят те и как го правят. Основната му задача е да представи българския политически елит през далечната 1879 година и всички онези славни събития, до които решенията на първите в държавата мъже водят.

Представянето на книгата ще е днес, от 14.00 часа и ще се проведе в НЧ „Надежда“ във Велико Търново. Модератор ще бъде проф. Веселин Янчев.

Луиза ТРАНЧЕВА