За часове разкриха и задържаха извършителите на два въоръжени грабежа от магазини за хранителни стоки във Варна

Снимка - ОД на МВР - Варна, илюстративна

Служители на Първо РУ на МВР във Варна за часове разкриха и задържаха двама мъже от село Тополи, извършили два грабежа от магазини за хранителни стоки. Престъпленията са извършени на 11-ти декември, като първото е регистрирано около 01.00 часа, а второто – в 23.35 часа. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

При първия грабеж продавач – консултантът е бил заплашен с хладно оръжие и е взета сумата от 350 лв., запалки и цигари. При втория грабеж са отнети около 550 лв. и цигари, като продавачката отново е била заплашена.

След предприети незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности, при специализирана операция за издирване на извършителите, същите са установени и задържани. Мъжете са на 20 г. и на 21 г. от с. Тополи, известни на МВР. В тях са намерени пари, част от вещите, обект на грабежите, както и един от предметите, използвани за заплаха.

По случаите има образувани две досъдебни производства. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления, както и ролята на всеки от задържаните мъже, продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.