За шеста поредна година кметът Камбитов връчва приза „Училище на годината“

Снимка: Община Благоевград.

Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за поредна година ще връчи приза „Училище на годината“ като и в това издание на  церемонията две учебни заведения ще бъдат удостоени с отличието „Училище на годината 2019“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. 

Събитието ще се проведе в зала „Яворов“ на 23 май от 19.00 часа. В навечерието на деня на славянската писменост и култура, шествие на знамената ще премине по главните улици в Благоевград,което ще тръгне от Съдебна палата в 18.30 часа. След пристигане на знамената в залата, програмата продължава с предаването на знамето от миналогодишните победители на новите призьори.  В залата, освен обявяването на училищата победители,  ще бъдат наградени и дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката  в  Благоевград.

Както всяка година и тази кметът д-р Атанас Камбитов ще даде специален прием за дейците на културата, образованието и науката. Той ще се проведе в същия ден  в зала „22 септември” от 21.00 часа.

През изминалата 2018 година победители в конкурса „Училище на годината“ бяха  III Основно училище „Димитър Талев“, VIII СУ „Арсений Костенцев“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“.