Здравка Чимева, специалист в областта на организираните почивки: Българинът пътува за празниците и в страната, и в чужбина, всичко е въпрос на лични предпочитания

Благоевград. Българинът пътува за празниците и в страната, и в чужбина, всичко е въпрос на лични предпочитания. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Здравка Чимева, специалист в областта на организираните почивки от Благоевград. „Има доста интересни предложения за честване на Коледа и Нова година и аз лично бих посъветвала всички, които искат да пътуват и които не са посетили някое интересно място или кътче в България, да го направят, защото нашата страна е уникална и има толкова много неща, които трябва да се видят и да се изживеят, особено за такива празници като Коледа и Нова година. Нека първо да посетим България, а след това да ходим в чужбина. Трябва да се направи едно сравнение между това, което предлагат чуждите дестинации и това, което предлага България“, коментира тя. Експертът посочи, че Коледа по принцип е семеен празник и повечето хора си остават вкъщи, защото все пак тогава се събира цялата фамилия и има определени традиции. Според нея си заслужава на този празник всички да бъдем около трапезата и бъдника.

Здравка Чимева каза още, че все пак има и доста екзотични оферти за остров Пукет и за Бали, но това са малко по-скъпи дестинации и няма толкова много записвания за тях. По думите й в момента хита на пазара са Дубай и Абу Даби, които естествено са по-скъпи. Според нея хубавото днес е, че няма ограничения в пътуванията, а всичко е до въпрос на лични предпочитания.

Натали СТЕФАНОВА