Земеделците от областта ще получат разяснения по схемите и програмите, от които могат да се възползват

ОД „Земеделие”  – Сливен организира среща със земеделските стопани от областта, за да им бъдат разяснени схемите и програмите, от които могат да се възползват. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен  Тодор Братанов, директор на Областна служба „Земеделие” – Сливен.

Инициативата ще се проведе на 10 февруари, от 10.00 часа, в зала „Галерия” на хотел Национал. Проявата е част от информационната кампания за директни плащания 2020, организирана от МЗХГ. Ще присъстват представители на ръководството на МЗХГ и експерти от областта.

Дискутираните теми ще бъдат свързани с новите моменти в условията по схемите за директни плащания и подаването на заявления. Той поясни, че ще се обсъждат и предстоящи приеми по Програмата за развитие на селските региони през 2020 година, както и актуални въпроси по държавните помощи за настоящата година. Земеделските стопани ще бъдат запознати с новите моменти в законодателството в сектор „Животновъдство“ и с преговорния процес на ниво ЕС за Общата селскостопанска политика след 2020 г.

По думите на Братанов, основен момент в срещата ще бъде представянето на актуална информация по постигнатото по преговорите на ниво ЕС и дискусията със земеделските стопани по темата. Такива срещи се правят в началото на всяка година и преминават при голям интерес с динамични дискусии. Тя е отворена за всички желаещи, допълни той.