Ивайло Мирчев, ОП „Туризъм“ – Асеновград: Възражда се пешеходният туризъм на територията на общината, броят на чуждестранните туристи се увеличава

снимка: ИА "Фокус"

Асеновград. Възражда се пешеходният туризъм на територията на община Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Ивайло Мирчев, експерт в ОП „Туризъм“ в Асеновград. По думите му  хората с удоволствие планират дните си, за да могат да посетят забележителностите в Асеновград и да се разхладят в летните горещини. „По традиция има засилен интерес към скалните светилища Белинташ и Караджов камък, също към манастир „Св. Троица“ в Кръстова гора. Смело може да отбележим, че пешеходните туристи се завръщат на територията на Асеновград“, отбеляза Ивайло Мирчев.
Той посочи също, че броят на чуждестранните туристи, посещаващи Асеновград, бележи ръст. „Традиционен е интересът към Асеновград на православните туристи, в това число рускоговорящи , румънски, гръцки и сръбски туристи. Отчита се устойчивост в броя на чуждите туристи, като основният момент при посещенията им в нашата община е поклонническия и културно-историческия туризъм“, обясни експертът от ОП „Туризъм“ в Асеновград. Ивайло Мирчев каза още, че се очаквам значителен туристопоток във връзка с Успение Богородично и празника на Бачковския манастир на 15 август, също и по повод Кръстовден и празника на храм „Св. Троица“ в Кръстова гора на 14 септември.
Тони МИХАЙЛОВ