Иванка Чакалска, кмет: Около 500 хил.лв. по ОП „Развитие на селските райони“ са ни отпуснати за изграждането на модерен физкултурен салон в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Крупник 

Иванка Чакалска, кмет на село Крупник, в интервю за предаването „Симитли  – минало, настояще и бъдеще“ на Радио „Фокус“ – Пирин.

Фокус: Г-жо Чакалска, Община Симитли спечели проект за близо 500 хил.лв., чрез който ще бъде изграден физкултурен салон в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Как гледате Вие на това?

Иванка Чакалска: Със задоволство искам да отбележа, че този проект бе спечелен по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Оперативна програма „Развитие на селските райони“. Договорът за финансиране вече е сключен с Държавен фонд „Земеделие“. Важно е да отбележим, че не се планира ремонт, а цялостно изграждане на модерен физкултурен салон, който ще се използва предимно за провеждане на часовете по физкултура и спорт, както и за провеждане на спортни мероприятия на закрито. Помещенията, с които ще разполага сградата са: спортна зала, склад за спортни съоръжения, санитарен възел за ученици и посетители и две съблекални. Спортната зала е с размери, които са достатъчни да се помещават и учебни волейболно и баскетболно игрище. Помещението ще разполага с трибуни, които ще бъдат с капацитет около 140 места.

Фокус: Какво е цялостното материално състояние на СУ „Св. св. Кирил  и Методий“ – село Крупник и имате ли нужда от някакви други подобрения?

Иванка Чакалска: Не. Бих казала, че материално-техническата база на училището е на много добро ниво. Сградата е на два етажа. Добре е поддържана. Класните стаи са просторни, светли и топли. В приземния етаж има голяма зала, която се използва предимно за провеждане на тържества. Има и ученически стол, в който всички ученици се изхранват безплатно. Освен него в тази сграда се помещава и мултимедиен център, който се използва за провеждането на ученическите часове по информатика и информационни технологии. Извън учебно време се използва за представяне на презентации от различно естество.

Фокус: Какво като цяло се случва в село Крупник?

Иванка Чакалска: Мога да се похваля с това, че в селото се работи много усилено. Вече приключва рехабилитацията на водопроводната мрежа в населеното място по проект. Подменена е изцяло водопроводната мрежа и то на доста улици – „Кокиче“, „Гладстон“, „Хан Аспарух“, „Кресненско въстание“, „Влахина“, „Средорек“, „Георги Димитров“, „Паисий Хилендарски“, „Васил Коларов“, „Пейо Яворов“, „Иван Вазов“ и други. Предстоят и рехабилитация на тези улици, както и цялостен ремонт на улица „Димитър Рацев“. Освен това ще бъде положен бетон на улиците „Пейо Яворов“ и „Иван Вазов“, също асфалтиране на улиците „Александър Стамболийски“ и „Карл Маркс“ и цялата главна улица – „Георги Димитров“. Предвидили сме и изграждане на детска площадка в най-многолюдния квартал на селото. Така, че в общи линии ни предстои много работа. Тук е мястото да благодаря на общинския кмет Апостол Апостолов и неговия екип за това, че всички тези проекти се случват благодарение на тяхната неуморна работа. Искам да им пожелая здраве и сили, за да продължават да работят все така усилено за развитието на Община Симитли. Надявам се, че всички заедно ще продължим да работим така, че да направим нашето китно селце по-красиво и по-уютно място за живеене. Искам също да изкажа благодарността си към нашия депутат – Стефан Апостолов, който ни оказва съдействие и подкрепа за осъществяване на нашите идеи. На всички тях, както и на жителите на село Крупник, но и на екипа на Радио „Фокус“ Пирин желая здраве, вдъхновение и успех в реализирането на техните цели.

Ливия НИНОВА