Иван Кадев, кмет на Община Банско: В управленската ни програма ще има приемственост и новаторство в интерес на гражданите

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

София. В управленската програма на ръководството на Община Банско ще има приемственост и новаторство в интерес на гражданите. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Общината Иван Кадев. Той изтъкна значението на състоянието на промишлените крайградски зони за икономическия облик и за поминъка на голяма част от населението. Общината ще предприеме конкретни стъпки за подобряване на условията в тези зони и за развитието на ски зоната. Предстои преосмисляне на фестивалния график и неговото съдържание. Ще се обърне внимание на социалната дейност и образованието, както и на обществения ред и сигурност. Още в първият си работен ден кметът се заема с решаването на въпроси от жизнено важно значение.

„Буквално трябваше да спасяваме положението с отоплението на детските градини, училищата, социалната заведения и общинските обекти в Банско. Следващата неотложна задача бяха улиците в града. Още по време на предизборната кампания, а и преди това, имах представа какво представляват проблемите, къде са най-сериозни, но сега установихме, че на места положението е трагично и то от дълго време“, обясни той.

Иван Кадев каза още, че са предприети незабавни мерки да се направи необходимото преди настъпване на зимата. Констатирано е забавяне в сроковете на изпълнение на проекти по Програмата за развитие на селските райони за рехабилитация на улици в град Добринище и за ВиК инфраструктурата на ул. „Глазне“ в Банско. За жалост, Общината наследява близо 7 млн. лева кредит и всеки месец трябва да погасява дълга, допълни той.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА