Иван Кадев, кмет на Община Банско: Предстоящият зимен сезон ще бъде оценен от целия бизнес, не само от туристическия

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

София. Предстоящият зимен сезон ще бъде оценен от целия бизнес, не само от туристическия. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Община Банско Иван Кадев. Той обясни, че са проведени срещи с представители на ЧЕЗ, ВиК, Национален парк „Пирин“, полицейското управление и Районната служба за противопожарна безопасност и защита на населението. Общината съвместно с Районното управление на МВР ще се грижи за обществения ред и сигурността, подпомагайки работата на полицаите от Гърция и Румъния, които традиционно са в Банско през зимния сезон, каза още той. Кадев добави, че за гостите на града е подготвена и специална културна програма.

„Специално внимание отделяме на нашето взаимодействие с концесионера на ски зоната. Всички въпроси, които се поставят от туристическия бранш, от туристическия бизнес, ще бъдат разгледани и което е по силите и възможностите на общинската администрация, ще бъде направено за един добър зимен сезон. Вярвам, че след няколко месеца ще можем да се поздравим наистина с приключването на активен зимен сезон, който да бъде отчетен от всички, от целия бизнес в Банско, не само туристическия“, допълни кметът на Общината.

Иван Кадев каза още, че в планинските райони поддържката на пътищата в зимна обстановка изначало е трудна, но организацията по снегопочистването вече е готова, а фирмата изпълнител е гарантирала необходимата техника и материали.

Виктория МЕСРОБОВИЧ – КУВЕНДЖИЕВА