Иван Пеев, Художествена галерия: Изложба на смолянските художници посветена на 24 май ще бъде открита в Нощта на музеите

В нощта на музеите 18 май от 18 часа в Художествената галерия – Смолян ще бъде открита изложба на смолянските художници, която е посветена и на 24 май. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян Иван Пеев – директор на галерията. Той поясни, че в нея традиционно ще участват местните художници. Сред тях са Росица Палийска, Ангел Консулов, Стефан Данчев, Весела Стаменова, Каня Савова и други. „Всяка година за тази изложба каним и художници от Смолян или такива, които са работили в града дълго време, но вече не живеят тук, а в по-големите градове в страната. Така тази година ще гостуват Костадин Камбарев – скулптор, Андрея Мановски, Елица Димова – живопис и други“, уточни Пеев. Той допълни, че Художествената галерия в Нощта на музеите ще бъде отворена до полунощ.

По думите на Иван Пеев, през последните години има интерес от страна на посетителите в галерията към инициативата Нощ в музея. „Посещения има в тази нощ, тъй като хората научават за нея от медиите и социалните мрежи. От друга страна в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян, който се намира в непосредствена близост до нас, имат изяви – изложба и концерт и се получава засилен интерес към инициативите в културния комплекс на Смолян“, каза още Пеев.

Нели ГЕРГЬОВСКА