Иван Стоянов, ОП „Чистота“-Пловдив: Градът вече е нормално проходим след поройния дъжд, в готовност сме за нови валежи

снимка: Община Пловдив

Пловдив. Град Пловдив вече е нормално проходим след поройния дъжд. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Иван Стоянов, директор на ОП „Чистота“. По думите му, вече няма критични точки, водата се е оттекла още около 04.00 часа тази сутрин. „Тогава изкарахме метачните и миячните автомобили, за да може да измием след изтичането на водата, защото имаше наноси от листа и от кал. В града вече всичко е нормално, няма задръствания, градският транспорт се движи“, каза Стоянов.
Директорът на ОП „Чистота“ в града посочи, че е направена организация и са предприети всички необходими мерки при нови валежи. „Някои от служителите са освободени, за да могат да почиват след пороя, други ще дежурят“, уточни Стоянов.
Той подчерта, че причината за бедствието в града не са шахтите. „Виждаше се, че след като се обработят затапените от листа и шума шахти, водата веднага започва да се оттича. Екипи на ВиК ни помогнаха с пробиването на наносите и така водата се оттече напълно. Причината не е в шахтите. Вижда се, че в момента в града няма наводнени участъци. При пороя от шахтите извираше вода. Ако бяха запушени, тогава нямаше да излиза вода. Шахтите си работят, но се изсипа много количество дъжд за кратко време. Всяка година си има такива кризисни ситуации, но като директор на ОП „Чистота“ за първи път виждам подобно нещо“, коментира Иван Стоянов.
Тони МИХАЙЛОВ