Иван Стоянов, ОП „Чистота“-Пловдив: Минусовите температури водят до образуването на поледици, особено в района на мостове и надлези

Пловдив. Минусовите температури водят до образуването на поледици, особено в района на мостове и надлези. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на ОП „Чистота“ в Пловдив Иван Стоянов. По думите му, в зимна обстановка водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. „Трябва да се кара с нормална скорост – до 50 км/ч в града. Отделно от това, по мостовете и надлези са поставени табели за ограничение на скоростта до 30 км/ч при снеговалеж. Просто трябва да се спазва Закона за движение по пътищата“, призова Стоянов във връзка с прогнозите за снеговалежи. Той посочи, че вчера и през цялата нощ екипи са обикаляли из града, за да следят за образуването на поледици.
„Фокус“ припомня, че за зимната поддръжка на пътищата в града са осигурени общо 55  снегорина, 26 разпръсквача на сол и 8 броя челни товарача. Наличните количества сол са 4700 тона, а химическият препарат калциев дихлорид е 68 тона. Служителите, ангажирани в зимното почистване, са над 400.
Тони МИХАЙЛОВ