Избори 2017: Лиляна Павлова, ГЕРБ: Изграждането на пречиствателна станция в Шкорпиловци е заложено в управленската програма на ГЕРБ

Изграждането на пречиствателна станция в Шкорпиловци е заложено в управленската програма на ГЕРБ. Това заяви Лиляна Павлова, водач на листата на ПП ГЕРБ за 3-ти МИР Варна, на среща с жители на село Шкорпиловци, община Долни чифлик, предаде репортер на Радио „Фокс“ – Варна. На събитието присъства и кметът на Община Долни чифлик Красимира Анастасова, както и кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ.

Лиляна Павлова отбеляза, че като министър на регионалното развитие и благоустройството е запозната с проблемите в региона. Тя подчерта, че Варна ще се развива като туристическа дестинация към Аврен, Долни чифлик и Бяла. По думите й с изграждането на ВиК мрежа и път до Бяла туризмът в региона ще се развие.

„Шкорпиловци е уникално туристическо място, не трябва да допуснем презастрояване, а да запазим прекрасната плажна ивица, да направим довеждащата инфраструктура, водопровод, канализация и пречиствателна станция за отпадни води“, посочи Лиляна Павлова. По думите й това ще спомогне за развитието на  туристическия потенциал на региона, което ще доведе и до развитие на икономиката. Предстои още подготвяне на Общ устройствен план за региона.

Лиляна Павлова допълни също, че в управленската програма на ГЕРБ е предвидено създаването на фондове за ВиК и пътища, за да се подкрепят по-малките населени места, които нямат възможност да кандидатстват за европейско финансиране.

„Ние предлагаме реални решения и конкретни мерки, за  да подкрепим всяка община. За Шкорпиловци – това са водопроводна мрежа, канализация, пречиствателна станция и пътна инфраструктура“, обяви Лиляна Павлова.

„Водим позитивна кампания и предлагаме реални решения. Направихме много в инфраструктурата, сега във фокуса на нашето внимание са образованието, доходите социалната политика, сигурността и битовата престъпност, здравеопазването“, допълни Лиляна Павлова.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА