Избори 2017: Лиляна Павлова, ГЕРБ: Повишаването на данъци е пагубно за работещите и бизнеса

300 млн. лева са инвестирани във Варна за две години. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 3-ти МИР Варна Лиляна Павлова на среща с жители на село Звездица, община Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Тя подчерта, че ГЕРБ ще продължи да надгражда пътната инфраструктура, като за развитието на Варна, региона и Северна България ще спомогне доизграждането на автомагистрала „Хемус“. „Ще подкрепим региона на Варна, който има потенциал за развитие. Тук се обучават 40 000 студенти и 50 000 ученици. Трябва да направим така, че те да останат да живеят и да работят в България. Образованието е национален приоритет и категоричен ангажимент на ГЕРБ“, заяви Лиляна Павлова. По думите й за региона се предвижда развитие в три посоки – икономика, туризъм и земеделие. Лиляна Павлова отбеляза, че по протежението на автомагистрала „Хемус“ ще бъде обособена икономическа зона за иновации и развитие, чрез която ще бъдат осигурени нови производства, повече работни места и по-високи доходи. В региона ще бъдат създадени условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество. ГЕРБ предвижда Варна да бъде туристическа дестинация за четири сезона. „Ще подкрепим общините на юг – към Аврен, Долни чифлик и Бяла. Няма да допуснем презастрояване в тези райони, за да запазим красотата на плажовете, но и да развием туризма“, допълни Лиляна Павлова. Ще се работи и по разширяване и модернизация на пристанище Варна – Запад, а за Варна – Изток се предвижда нова градска зона, пасажерски терминал, експоцентър, място за отдих и развлечение. Лиляна Павлова допълни, че третата посока на развитие е земеделието за тези общини, за които това е основен поминък.

Лиляна Павлова запозна местните жители и с заложените в управленската програма мерки по отношение на здравеопазването, социалната политика, сигурността в населените места. ГЕРБ предвижда реформа в спешната помощ и ще се бори с фалшивите инвалидни ТЕЛК-ове.

По отношение на проблемите, свързани с канализацията в населените места, какъвто има и в село Звездица, Лиляна Павлова посочи, че ГЕРБ предвижда създаването на фонд, който да подкрепя по-малките населени места, които нямат възможност да кандидатстват за европейско финансиране, в изграждането на ВиК и пътна инфраструктура. Тя припомни, че по време на управлението на ГЕРБ е започнал и ремонта на Аспарухов мост. Местните жители запознаха Лиляна Павлова и с проблемите в населеното място, един от тях е автобусният превоз. Лиляна Павлова обясни, че е получила уверение от кмета на Варна Иван Портних, че транспортната схема на Варна предстои да бъде разгледана на предстояща сесия на Общински съвет – Варна.

„Предлагаме програма с реални стъпки и обещания. Не се поддавайте на популизъм“, призова Лиляна Павлова.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА