Избори 2017: Цветан Цветанов: Силата на ГЕРБ е, че винаги когато имаме възможност да управляваме, отчитаме и грешките си

Снимка: МВР

Благоевград. Силата на ПП ГЕРБ е, че винаги когато имаме възможност да управляваме, отчитаме и грешките си. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата за предсрочните парламентарни избори на 1-МИР – Благоевград Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му на днешния ден когато отбелязваме Сирни Заговезни и всеки от нас иска прошка от най-близките си, цялата листа на ГЕРБ, а и цялата партия искат прошка от народа за допуснатите волни и неволни грешки. „В кратката предизборна кампания ще се опитаме да стигнем до повече от нашите потенциални избиратели, но и до нашите опоненти, защото когато водим конструктивен диалог нещата се случват. Днес е лесно да критикуваш, но е трудно да даваш решения и това, което хората очакват“, каза още Цветанов.
Той припомни, че за развитието на Благоевград най-важно е било да се изгради автомагистрала „Струма“, за да се пътува по-лесно, да има повече инвестиции и работни места, но също така да има и по-голяма безопасност на пътя. „През последните години се постарахме да намалим жертвите на пътя, като от над 1000 души през 2011 – 2012 г. успяхме да ги намалим до около 600″, заяви Цветанов.
Той подчерта, че всички кандидати за народни представители от листата на ПП ГЕРБ ще работят за развитието на региона. Цветан Цветанов посочи, че един от приоритетите на ГЕРБ в област Благоевград ще бъде развитието на зимния туризъм. „Трябва да развием Банско, Разлог и Добринище, за да дадем по-добрата перспектива за туризма и по-добри условия за туристите. Крайно време е да се реализира изграждането на втори кабинков лифт в Банско“, подчерта Цветанов.
Той отбеляза, че след пореден управленски мандат от ПП ГЕРБ са започнали политики, които са достигнали до хората. „Пример е програмата за енергийна ефективност. От БСП я критикуват, но ние виждаме Благоевград по различен начин, след нейното изпълнение. Със своите капиталови разходки общината ще подобри междублоковото пространство“, коментира Цветанов. Той допълни, че през последните няколко месеца правителството на ПП ГЕРБ е подпомогнало също общините Петрич, Сандански и Симитли.
Ливия НИНОВА