Извършители на три грабежа са задържани в Сливен

Извършители на три грабежа са задържани в Сливен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Сливен. Криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършителите на грабеж в квартал „Стоян Заимов“. Две непълнолетни момчета на 15 и 17 години от квартал „Надежда“  на 16 януари са нападнали и след като са използвали сила и заплахи са отнели дамската чанта на 44-годишна жена. След проведените незабавни действия полицейските служители установяват и задържат двете момчета. Те са направили  пълни самопризнания, при обиска в тях са намерени откраднатите вещи.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. На извършителите е наложена постоянна мярка  „Задържане под стража“.

 

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен задържаха 25-годишен мъж, направил опит за грабеж. Полицейските служители започват работа по случая в 08,10 часа на 18 януари, след подаден сигнал от 32-годишна жена, че непознат мъж, след като е използвал сила се е опитал да отнеме дамската й чанта. Мъжът избягал, след като жената оказала съпротива. В резултат на незабавните действия на полицейските служите след няколко часа е задържан извършителят на деянието- 25-годишният И.Т. от град Сливен. Той е криминално проявен за кражби. Направил е пълни самопризнания. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано  досъдебно производство.

 

За по-малко от 24 часа криминалисти на участък „Надежда“ задържаха извършител, откраднал 5000 лева от дома на 59-годишна жена. 28-годишният криминално проявен А.И. е проникнал през прозореца на къщата и е извършил кражба на 5 чувала с орехова черупка, една брадва и сумата от 5000 лева. Сигналът е подаден на 18 януари  в 10,30 часа. След няколко часа извършителят е установен и задържан. Полицейските служители установяват, че А.И е извършил кражбата около 05,00 часа сутринта на 18 януари и за няколко часа е успял да проиграе цялата открадната сума в игрална зала в град Сливен. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.