Изграждането на кръгово кръстовище, което ще свързва Асеновградско шосе, Околовръстното и Югоизточната дъга на Пловдив ще бъде обособено в отделен проект

Пловдив. Изграждането на кръгово кръстовище, което ще свързва Асеновградско шосе, Околовръстното и Югоизточната дъга на Пловдив ще бъде обособено в отделен проект. Това стана ясно днес, след провелата се среща при областния управител във връзка с изграждането на пътя Пловдив – Асеновград, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив. Това се налага с цел осъществяване на връзки между новоизграждащите се две пътни платна на пътя Пловдив – Асеновград, съществуващия обходен на път и бул.„Асеновградско шосе“. На срещата бе уточнено, че проекта в момента се съгласува със заинтересованите централни и териториални администрации, експлоатационните дружества и контролните органи. Областно пътно управление Пловдив ще внесе в най-кратък срок проекта в община Родопи, за да бъде обявен на заинтересованите лица. След съгласуването и обявяването чу той ще бъде внесен в МРРБ за одобряване, което ще бъде основание за извършване но отчуждителите процедури.
На редовната среща днес присъстваха кметът и главният архитект на община Родопи, главният архитект и специалисти от община Пловдив, главният архитект на Областна администрация, проектанти и специалисти.
Областният управител насрочи следваща среща за 18 октомври от 10.30 часа, на която ще бъдат обсъдени текущи въпроси по реконструкцията на Асеновградско шосе и Околовръстното.
Цветана ТОНЧЕВА