Изложбата „Парижки предизвикателства – игра с образи“ от Соня Ковачева ще бъде представена в Градската художествена галерия на 15 юни

Благоевград. Изложбата „Парижки предизвикателства – игра с образи“ от Соня Ковачева ще бъде представена в Градската художествена галерия на 15 юни от 18.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Експозицията включва светлина, цвят, огледала и симетрия, сцени от ежедневието във визуално стимулиращи, красиви илюзии и се фокусира върху най-новите произведения на авторката, вдъхновени от последния ѝ престой в Париж.
Соня Ковачева е доказал се автор на съвременната арт сцена и доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства, катедра „Текстил – изкуство и дизайн”. Има самостоятелни изяви и редица участия в български и международни форуми, кураторски проекти, пленери и изложби за съвременно изкуство, между които глобалния проект „Imago mundi” Венеция, „Фротажи”, Вила Валдберта и галерия GEDOCmuc, Мюнхен, Център за съвременно изкуство Ниш, Сърбия, и др.