Изложбата „Просто… багри” на Иванка Дерекьовска ще бъде представена в Смолян

Клубът на дейците на културата открива първата самостоятелна изложба живопис „Просто… багри” на Иванка Дерекьовска на 15 февруари от 18 часа в зала „Петър Стайков”. Това съобщиха от Клуба на дейците на културата в Смолян. Колекцията съдържа 50 творби – пейзажи от Ропката, Родопите и морето.

Дерекьовска е родена в Асеновград. Завършила е Полувисш институт за детски учители, а след това „Детска педагогика” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. От дълги години живее и работи в Смолян. В момента е старши преподавател в Детска градина „Буратино”.

Освен като възпитател на най-малките смолянчани, тя е и художник. Учител-творец, чиито платна са собственост на редица наши и чужди колекционери. Иванка е участвала е в няколко общи изложби. Настоящата „Просто…багри”, е първата й самостоятелна.

Иванка Дерекьовска споделя, че е започнала да рисува отдавна. В началото като възможност за релакс, но много скоро осъзнава, че изобразяването не е просто развлечение, а начин да изрази себе си. Да разкрие и сподели вътрешните си чувства и настроение, но не чрез думи, а чрез въздействието на багрите.