Изложба-базар по повод Международния ден на хората с увреждания откриха в Община Велико Търново

Велико Търново. Изложба-базар по повод Международния ден на хората с увреждания откриха в Община Велико Търново. Местната администрация домакинства проявата за девети пореден път, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. В експозицията има различни коледни подаръци, украси и картички, които всеки може да си купи, за да подкрепи Областната организация на инвалидите в старата столица. Събраните средства членовете й ще използват, за да си набавят нови материали и да развиват дейността си. Благодарност и поздрав към всички присъстващи отправи председателят на структурата Йотка Вълева, като припомни, че освен деветото издание на изложбата през 2019-та се честват и 30 години от създаването на Съюза на инвалидите у нас.

„Нашата цел на този ден е да покажем на обществото и институциите, че нас ни има, ние сме тук, ние можем, ние творим – създаваме красота, надявам се наистина да е така и във вашите очи. Искам да благодаря на Общината, че с тяхна помощ ние бяхме на Международния фестивал на хората с увреждания, от където донесохме един златен медал, три бронзови и пет грамоти. Това е гордост за нас и показателно за институциите и обществото, че ние наистина правим нещо и сме значими“, допълни Вълева.

Приветствие отправи и Росица Димитрова, директор Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя подчерта, че годишнините, които се отбелязват, показват че в съвместната дейност на Общината и хората с увреждания има устойчивост и развитие. „При нас има едно надграждане, една последователна грижа за хората, които изпитват нужда от подкрепа. Такава целева група са и хората с увреждания, колкото и да бягам от думата. И за нас като Община и за всичко това, което правим заедно за и с тях не е важен само денят 3 декември, който е признат за Международен ден на хората с увреждания, за да кажем, че зачитаме правата им, достойнството им и работим заедно с организациите за подобряване на ежедневието им. Всичко, което правим е целогодишно и години наред е ориентирано към индивидуалните нужди и потребности на хората, децата и семействата“, подчерта още Росица Димитрова.

Изложбата-базар ще остане в сградата на Община Велико Търново през целия ден. Тя се намира във фоайето на първия етаж.

Луиза ТРАНЧЕВА