Изложба – дарение на художника Дойчо Бояджиев подреждат в Габрово

Габрово. Изложба – дарение на художника Дойчо Бояджиев подреждат в Художествена галерия  „Христо Цокев“ в областния център. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Община Габрово. Експозицията е съвместна между Галерията и Дружество на писателите – Габрово. В нея участват дарени творби и произведения, собственост на семейството на твореца.  Публиката ще може да се наслади на градски, планински и морски пейзажи, натюрморт и портрети, рисувани с маслени бои, пастел, молив и  въглен.

Дойчо Бояджиев (1941-2017 г.)е роден година в село Гумошник, Троянско. От 1963 година живее в Габрово. Участва активно в общите художествени изложби  на габровската и ловешка групи на Съюза на българските художници. Автор е  на множество плакати, корици на книги, графични знаци и пространствени оформления на промишлени и търговски експозиции. Има 7 самостоятелни изложби живопис и графика. Негови творби за собственост на на галерии в страната и колекции в Германия, Белгия, Чехия, САЩ и други.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 29 януари  (вторник) от 17.30 часа в малката зала на  ХГ „Христо Цокев“.

Луиза ТРАНЧЕВА