Изложба под мотото „Осинови любовта“ подредиха в центъра на Велико Търново

Велико Търново. Изложба под мотото „Осинови любовта“ подредиха в центъра на Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Експозицията е част от националната кампания „Осинови.ме” и се намира пред Факултета по изобразително изкуство. Там доброволци от организацията за защита на животните „Четири лапи” представят 39 снимки и да научат историите на 29 спасени от улицата или търсещи дом кучета и котки от цялата страна. Това е второто представяне на изложбата, след като тя беше показана за пръв път в София. Поводът бе Световния ден за защита на животните.
Експозицията е част от конкурс, който се проведе през лятото в рамките на инициативата „Осинови.ме”. Кампанията има амбициозната цел да ангажира вниманието на обществото като засили информираността му за проблемите, свързани с живеещите на улицата или в приюти животни. Основната мисия е да вдъхнови повече хора да осиновяват четириноги, както и да помогне за възпитанието на адекватна култура по отношение отглеждането на домашни любимци.
В конкурса на тема „Осинови любовта” се включиха хора от цялата страна със свои фотографии, които изобразяват в един кадър как те виждат живота на бездомните животни.

Рени АТАНАСОВА