Изложба, посветена на 130-годишнината от учредяването на обществена библиотека в Търново откриха в центъра на града

изложба

Велико Търново. Изложба, посветена на 130-годишнината от учредяването на обществена библиотека в Търново бе открита в центъра на града. Фотосите, които са част от експозицията, се намират на паната пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Изложбата е на РБ „П. Р. Славейков“, която е приемник на обществената библиотека, и е част от проявите, които се организират за годишнината. Експозицията включва 18 винилови постера с богат илюстративен материал. Включени са снимки на сградния фонд на библиотеката, на десетте нейни директори през годините, първите издавани от институцията документи през далечната 1889 г., получаваните награди и т.н. Целта на експозицията е да запознае обществеността с историята, дейността  и развитието на великотърновската библиотека през годините.

Чрез оставените на таблата QR-кодове гражданите и гостите на града могат да намерят информация за историческите данни на библиотеката и реализираните от нея проекти.

Рени АТАНАСОВА