Изплащат част от забавените възнаграждения на работещите в Тубдиспансера във Варна

Субсидия в размер на 324 хил. лева предстои да бъде преведена на Специализираната болница по пневмо-фтизиатричната болница във Варна. Парите трябва да бъдат разпределени за изплащане на заплати, осигуровки и данъци на персонала за периода до 30 ноември тази година. Това стана ясно на заседанието на финансовата комисия на местния парламент, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

От градската хазна ще бъдат отпуснати и близо 450 хил. лева за погасяване на стари задължения на Очна болница до датата на поемане на управлението от Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Радио „Фокус“ – Варна припомня, че през миналата седмица, работещи в бившия Тубдиспансер в града се срещнаха с Омбудсмана Диана Ковачева. Пред нея те алармираха, че не са получавали заплатите си от осем месеца. Медици и помощен персонал се оплакаха на обществения защитник също, че нямат средства за „вредни“, път и облекло. Предстои решението за отпускане на средствата да бъде гласувано на сесия на градския парламент.

Диана СТОЕВА