Изтича срокът за участие в конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла Вселена”

Бургас. Пет дни преди крайния срок за участие в шестото издание на националния литературен конкурс, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“, участниците надхвърлят 120. Това съобщиха от пресцентъра на  Община Бургас. По темата „Да обичаш,  въпреки…“ до момента писаха ученици от 34 населени места в България и  студенти от 8 университета.
Номинираните в двете категории ще бъдат оповестени на сайта на „Алеф“ – http://alef-bg.org в средата на месец април. Там вече са посочени поименно всички, изпратили творбите си за конкурса. След като бъдат определени от журито, номинациите за награди ще бъдат публикувани на сайта. Това ще стане до 20 април.
Церемонията по награждаване ще се състои на 9 май 2019 година в Културен център „Морско казино“ – Бургас. Специално за събитието Централен Държавен Архив предоставя документалната фотоизложба „1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи“. Тя ще бъде експонирана в зала „Георги Баев“ и ще бъде на разположение на граждани и гости на Бургас до 17 май.