Илиана Раева, БФХГ: Новата зала в комплекс „Раковски“ е най-хубавият подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика

Днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика. Това каза в Министерски съвет председателят на УС на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Години наред сме мечтали да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури. Да можем да тренираме така че успехите ни не само да продължават, но и да стават по-големи“, заяви тя. „Безкрайно благодарни сме на премиера Бойко Борисов и на правителството“, коментира Илиана Раева. „С подобряването на материалната база гарантирам, че успехите ни ще стават все повече и повече. Ще имаме много поводи за гордост и радост“, обяви тя.
Капитанът на отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова заяви: „Това е исторически ден за българската художествена гимнастика. Много сме щастливи. От името на целия отбор искам да изкажа огромните си благодарности към премиера Бойко Борисов и правителството, както и на министър Красен Кралев, който е винаги до нас и ни помага“. „Сега сме по-мотивирани от всякога. Ще продължаваме да работим здраво и да не спираме да носим все по-големи успехи за България“, каза още тя.
Биляна ИВАНОВА