Инж. Вера Станишева, ЮЗДП: С над 800 коледни дръвчета се включваме в благотворителната кампания „Посади надежда“

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Благоевград. С над 800 коледни дръвчета се включваме в благотворителната кампания „Посади надежда“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин инж. Вера Станишева, началник отдел „Възобновяване на горите“ в Югозападно държавно предприятие.

По думите ѝ дръвчета ще се продават на четири основни места. „Първото от тях е в София пред Министерството на земеделието, храните и горите, следва пред административната сграда на Държавно горско стопанство „Благоевград“ и Югозападно държавно предприятие, пред Регионална дирекция по горите – Кюстендил и в административната сграда на Държавно горско стопанство „Гоце Делчев““, каза още инж. Станишева.

Началникът на отдел в Югозападно държавно предприятие отбеляза, че имат готовност да осигурят и допълнителен брой живи дръвчета. „От днес вече започнахме продажбата, след като по-рано през деня министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева постави началото на благотворителната кампания „Посади надежда““, допълни експертът.

Инж. Вера Станишева подчерта, че в момента вече се продават живи елхички и на четирите места, като имат и много обаждания по телефона. „Хората се интересуват много от това, което предлагаме, така че може да кажем, че има засилен интерес към продажбата на живи коледни дръвчета“, уточни тя.

Ливия НИНОВА