Инж. Георги Пармаков, РД ПБЗН – Благоевград: Имаме няколко сигнала за наводнени мазета и запушени шахти в града след проливния дъжд, работи се активно по тяхното отводняване

Благоевград. Няколко сигнала за наводнени мазета и запушени шахти в Благоевград са подадени към пожарната в областния център, в следствие на проливния дъжд, който валя в града. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград. По думите му към момента по-голяма част от сигналите вече са обслужени, по останалите се работи, но в най-кратки срокове и там работата по отводняването ще приключи.

Слушатели на медията сигнализираха за проблеми в района на улица „Даме Груев“, кв. Еленово и улица „Марица“, където към момента се извършват ремонтни дейности.

„Фокус“ припомня, че около 13.30 часа в града заваля пороен дъжд, придружен със силен вятър и придружен с гръмотевици. Преваляванията спряха малко след 14.00 часа и към момента обстановката в града вече се нормализира.

Ливия НИНОВА