Инж. Григор Гогов, ИАГ: 2757 са новите ловци, част са от 118-те хиляди, притежаващи членски карти и заверили билетите си за лов за 2018 г.

2757 са новите ловци, част са от 118-те хиляди, притежаващи членски карти и заверили билетите си за лов за 2018 г. Това каза инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) в интервю за Агенция „Фокус“ по случай откриването на сезона за лов на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. „Това е най-дългоочакваният ден в годината за всички ловци. След приключване на зимния лов това е първият ден, в който ловците могат отново да се съберат заедно“, обясни инж. Гогов.
Той уточни, че ловът започва задължително с проверка на необходимите документи за провеждането му и инструктаж, който включва правилата за безопасност и организацията на лова. „2757 са новите ловци, успешно издържали изпитите за придобиване право на лов и които за първи път през тази година ще участват в ловните излети. Те са част от над 118-те хиляди ловци, притежаващи членски карти и заверили билетите си за лов за 2018 година“, каза още той.