Инж. Даниел Панов, кмет:  До броени дни ще бъде отворено новото футболно игрище, което се намира зад Спортно училище „Георги Живков“ във Велико Търново

снимка: pixabay.com

Велико Търново. До броени дни ще бъде отворено новото футболно игрище, което се намира зад Спортно училище „Георги Живков“. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на старопрестолния град инж. Даниел Панов. Той припомни, че средствата за него, както и за обновяването на басейна в школото, са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“.  Освен това призова всички деца, ученици и младежи, които ще ползват новото съоръжение, да го пазят. „Благодарение на Вашите успехи, ние ще се гордеем с вас. Благодарение на Вас Велико Търново ще се прославя в областта на спорта не само България, но и в целия свят“, обърна се още към младите хора кметът.

Освен с ново име и нов патрон спортното училище в старата столица започна новата учебна година и с основно ремонтирани учебен корпус, общежитие, басейн и дворно пространство. 300 са децата, които ще се обучават и ще тренират в девет вида спорт през 2019/20-а. Новоприетите ученици са 60, от които 21 в V клас.

Луиза ТРАНЧЕВА