Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Със своите дела Красимир Узунов даваше пример що е истинско и безкористно родолюбие

Велико Търново. Със своите дела Красимир Узунов даваше пример що е истинско и безкористно родолюбие. Това се казва в съболезнователния адрес, изпратен до близките и колегите на Красимир Узунов, основател на Агенция и Радиоверига „Фокус“ от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Градоначалникът определя новината като много тъжна за цяла България, за Велико Търново и цялото ни общество. „Загубихме приятел, който милееше за българското. Защото със своите дела Красимир Узунов даваше пример що е истинско и безкористно родолюбие. За Поручика, както всички го познавахме, е трудно да се пише в минало време. Красимир Узунов бе човек с енциклопедични познания за българската история и с много голям принос за изследването на периода на Първата световна война. Със силата на словото той будеше във всички нас и в цялото общество силни чувства на национална гордост“, се казва още в писмото. В него Даниел Панов подчертава, че  създадените от Красимир Узунов Радио и Информационна агенция „Фокус“ са еталон в българската журналистика и показват нагледно мисията на тази професия – да просвещава, образова, да бъде обективна, да следва българските национални интереси.

„С кончината на Красимир Узунов България загуби частица от себе си. Но вярвам, че колкото и да е трудно в момента, мисията му ще бъде продължена.  Светла да е паметта на Красимир Узунов“, пише още в адреса Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.