Инж. Деян Иванов, кмет на Белослав: Подкрепяме образователните институции, спортните школи, медицинския център, читалищата и местните творци

Подкрепяме образователните институции, спортните школи, медицинския център, читалищата и местните творци, както и дейността на ПУ „Аврен- Белослав”. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна инж. Деян Иванов, кмет на Община Белослав, анализирайки отминаващата 2018 година. „Насочили сме усилия в модернизиране на административното обслужване, като работим на принципа на комплексното административно обслужване чрез набавяне на информация и документи  по служебен път с цел облекчаване на гражданите. Преминахме изцяло на безхартиен обмен на документи към всички администрации регистрирани в системата за електронен документооборот“, добави инж. Деян Иванов.

Кметът допълни, че през 2018 година Община Белослав е заела второ място от 265 български общини в изготвения Рейтинг на активната прозрачност сред българските държавни институции „Програма достъп до информация”. На шестнадесетата церемония по връчване на награди за принос в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам, организирана под патронажа на Програма достъп до информация, на Община Белослав е  била връчена награда “Златен ключ”, в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани”.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА