Инж. Добромир Добрев, кмет на Горна Оряховица: Надяваме се ремонтът на пътя между Арбанаси и Горна Оряховица да приключи до началото на септември

Велико Търново. До началото на месец септември се очаква да приключи ремонтът на пътя между Горна Оряховица и село Арбанаси. Това съобщи пред журналисти в старата столица кметът на железничарския град инж. Добромир Добрев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той коментира, че за момента дейностите се извършват в срок, но припомни, че за тях отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“, а не местната администрация. „Все пак тази отсечка, която сега се прави е малко по-сложна от участъка от Велико Търново до Арбанаси, които бе ремонтиран миналата есен. В момента се изграждат отводнителни канали и се надявам всичко да свърши, преди да започне учебната година, защото тогава пътят е много натоварен“, каза още инж. Добрев.

„Фокус“ припомня, че в рехабилитацията на участъка, който е с дължина около 3 км, ще бъдат вложени около 2.8 млн. лв. Ремонтът започна в кая на май.
Луиза ТРАНЧЕВА