Инж. Емануил Манолов, кмет: Очакваме отговор за строежа на обходния път на Павликени, който ще поеме основния трафик след започване на строежа на АМ „Хемус“

Радио "Фокус" - Варна, път Варна - "Златни пясъци" - ремонти

Велико Търново. Отговор от Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждането на обходен път на Павликени очаква Общината. Писмата са изпратени до институциите преди около 2 месеца, кметът инж. Емануил Манолов настоява за лична среща с министър Петя Аврамова. Пред журналисти във Велико Търново той припомни, че строежът на 4-километровата отсечка е започнал още през 1982 година, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.  Положени са основи на 3/4 от пътя, има изграден и надлез над жп линията София – Варна, но след това дейностите спират и плановете са загубени.Вероятно ще трябва нов проект, защото нормите за проектиране са се променили и днес те трябва да отговарят на европейските изисквания.Мисля, че ще са нужни много малко средства за това, което искаме и няма защо държавата да ни ги отказва“, посочи още кметът.

Целта  е трафикът от товарни автомобили, който ще се засили след изграждането на АМ „Хемус“ да бъде изнесен от общинския център. Градоначалникът обясни, че той и сега създава проблеми на гражданите, а след като се засили неприятностите ще станат още повече. „Единствените кариери за трошено-каменна фракция са югоизточно от Павликени. Няма от къде да се доставя материал освен от Русаля, Хотница и Вишовград“, категоричен бе кметът и призова за бързи действия от страна на отговорните институции.

Луиза ТРАНЧЕВА