Инициативата „Капачки за бъдеще“ отново гостува във Велико Търново

Община Велико Търново

Велико Търново. Старата столица отново се включва в инициативата „Капачки за бъдеще“. В края на седмицата край Художествена галерия „Борис Денев“ ще бъде разкрит специален пункт, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново организаторите за града  от Фондация „Лазар Радков“. Там всеки, който през годината е събирал пластмасови капачки, може да ги предаде. Идеята е те да бъдат заменени за кувьози, които пък ще бъдат безвъзмездно дарени на различни общински болници в страната.

От предходните две кампании, само за шест месеца, са рециклирани 33 тона капачки. Купени са общо 12 кувьоза за градовете Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора Троян, Кнежа, Левски, Бяла Слатина, Мездра, Първомай, Харманли и последният от миналата седмица – за Велинград.

Пунктът на „Капачки за бъдеще“ във Велико Търново ще работи на 28 септември от 11.00 до 15.00 часа, край Галерията. По същото време кампанията гостува и в Горна Оряховица, като там капачки ще се събират на ул. „Вичо Грънчаров“ 17, от 10.00 до 13.00 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА