Инспектор Ботьо Гиргинов, КАТ Пловдив: Опитваме чрез всички възможни начини да привлечем младите хора в каузата за опазване на човешкия живот

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

Пловдив. Във връзка с необходимостта от осъществяването на контрол и превантивни мерки, свързани с 8 декември, на територията на Пловдивска област от години се предприемат адекватни мерки, насочени към повишаване на вниманието не само на студентите, но и на техните близки. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „Пътна полиция”- Пловдив. „Нека не забравяме, че се опитваме чрез всички възможни начини да привлечем младите хора в каузата за опазване на човешкия живот и здраве”, каза Гиргинов. По думите му това се прави особено през последните години, когато на територията на Пловдивска област възникнаха знакови пътнотранспортни произшествия с участието на студенти. „Именно в тази връзка и в дните преди 8 декември на територията на Пловдивска област се проведоха превантивни кампании във всички висши учебни заведения, свързани със заостряне на вниманието и повишаване на отговорността на младите хора. Положителен пример през последните години е кампанията, която се провежда, не само на територията на Пловдивска област, но и на територията на Република България „Празнувай отговорно”. Тя  беше подкрепена от всички 51 висши учебни заведения.  Особено активни на територията на град Пловдив бяха няколко университета, с подкрепата и помощта на ОДМВР Пловдив и Пътна полиция.
Обикновено след празника 8 декември от ОДМВР Пловдив се подготвя статистика и информация за възникналите пътнотранспортни произшествия по време на празничните дни. Такава ще бъде изготвена и тази година и предоставена на медиите за огласяване.
Цветана ТОНЧЕВА