Интензивен е трафикът във Велико Търново в края на работния ден, настилките са предимно мокри и проходими при зимни условия

Снимка: Радио "Фокус" - Велико Търново

Велико Търново. Интензивен е трафикът в старата столица в края на последния за годината работен ден. Движението е по-натоварено в централната част, както и по улица „Магистрална“ – част от път София – Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Засилен е автомобилопотокът и на входовете и изходите на града, на които служители на КАТ „Пътна полиция“ следят за нарушения. Патрули има и по натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта, както и в центъра на Търново. Времето е предимно ясно. Настилките са частично мокри, обработени и проходими при зимни условия. На местата, където са се образували заледявания пътищата се опесъчават.

Във връзка с подготовката и реализацията на новогодишен концерт се  въвежда временна организация на движение в старата столица. За времето от 20.00 до 3.30 часа за движение на МПС ще бъде затворена ул. „Васил Левски“ от кръстовището с ул. „Бачо Киро“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“.

Общината и органите на реда призовават водачите да са внимателни в новогодишната нощ, да спазват Закона за движение по пътищата и да са толерантни към колегите си и пешеходците.

Луиза ТРАНЧЕВА