Интензивен е трафикът в центъра на Велико Търново в сутрешните часове

Велико Търново. Интензивен е трафикът в центъра на Велико Търново в сутрешните часове,  предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново.  Пътните настилки са сухи. Светофарни уредби в града работят нормално. По-натоварено е движението по основните пътни артерии – бул. „България“, ул. „Никола Габровски“ и ул. „Васил Левски“, която е отворена за двупосочно движение. Засилен е трафикът и на пътен възел „Качица“, както и на ул. „Магистрална“ – част от главен път София – Варна.

Условията за пътуване в областта са добри. Настилките са сухи. Температурата на въздуха е 22 градуса.

Отворен за движение е Прохода на Републиката. Не се допуска преминаване на товарни автомобили над 10 тона през прохода Твърдица – Елена. Поради образувало се свлачище се забранява преминаването на товарни автомобили с общо тегло над 2.5 тона през участъка от град Елена до село Лазарци, а всички останали водачи да преминават през участъка с повишено внимание.

Остава затворен поради свлачище  участък от път Царски извор – Драганово, обходният маршрут е през село Сушица. Ограничено движението на МПС над 3,5 тона на път Чешма-Кесарево, поради намален габарит на пътното платно. Срокът на организацията на движение до 20 декември. Обходният маршрут е Чешма-Сливовица-Горско Ново село-Джулюница-Кесарево. Затворен за движение е пътят  Велико Търново – с. Шемшево, през Западна промишлена зона, поради влошено състояние на мостово съоръжение. Обходният маршрут за селата: с. Шемшево, с. Буковец, с. Керека се извършва по Гл. път I-4  – през с. Леденик.

Участък от път Севлиево-Велико Търново, на входа за град Велико Търново ще се изгражда крайпътен обслужващ обект.  МПС трябва  да се движат в свободната лента. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Срокът за приключване на дейностите е до 29 август.

На път Лозен-Полски Тръмбеш е ограничено е движението на МПС с обща маса над 12 т, поради намален габарит на пътното платно, до 31 декември. Обходният маршрут е Лозен-Драганово-Янтра-Поликраище-Полски Тръмбеш. На път Куцина-Велико Търново се извършва ремонт на банкета. Движението на конкретните места ще се регулира от сигналисти. Срокът за приключване на ремонтните дейности е до 30 юни.

Надежда КРЪСТЕВА