Интензивен е трафикът по пътя Смилян – Рудозем, който е алтернативен на затворения от срутище Смолян – Мадан

Снимка: Агенция "Фокус"

Предимно мокри и проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Заради срутището остава затворен пътя Смолян – Средногорци. Алтернативният маршрут за движение е пътят Рудозем – Смилян. Движението по него е интензивно, тъй като оттам преминават леките, товарните автомобили и автобусите, пътуващи от Смолян за Мадан, Рудозем, Златоград и Кърджали. Заради преовлажняване на почвите е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в област Смолян, затова трябва да се шофира с повишено внимание и съобразена скорост. През дина не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта или за активизиране на нови свлачища и срутища.

Остава в сила ограничението по направленията Лъки – Рожен и Момчиловци – местност „Момина вода“, където товарните автомобили трябва да са и под 12 тона и да са без ремаркета и полуремаркета. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента.

В Смолян автомобилният трафик в края на работния ден е интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА