Интерактивни уроци и нови методи на преподаване показват учители от свищовското СУ „Николай Катранов“

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Велико Търново. Интерактивни уроци и нови методи на преподаване показват учители от свищовското СУ „Николай Катранов“. В школото гостуват преподаватели и младежи от Полша, Румъния, Италия и Гърция. Посещението им в крайдунавския град е част от дейностите  по проект „Приобщаващо образование и креативност“ по програма „Еразъм +“. Координатор е училището от Румъния, поясняват за Радио „Фокус“ – Велико Търново от СУ „Николай Катранов“. Основната цел на проекта е прилагането на интерактивни методи за преподаване в контекста на приобщаващото образование, като идеята е уроците и заниманията в класната стая да станат по-интересни и мотивиращи за учениците. Гостите от европейските училища имаха възможност да наблюдават интерактивни уроци, изнесени от учители на СУ „Николай Катранов“. Те бяха по предметите английски език, информационни технологии, околен свят, история и цивилизации, биология и здравно образование.

Пред чужденците шестокласници от СУ „Николай Катранов“ представиха драматизация на английски език на приказката „Тримата братя и златната ябълка“. Домакините показаха още интерактивна игра „Аз обичам Свищов“, уоркшопове на български занаяти и спортни дейности, в които се включиха и гостите от Европа. Програмата на работната среща включваше и посещения на няколко образователни институции – СУ „Цветан Радославов“ и ДГ „Радост“ в Свищов и СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново.

През настоящата учебна година СУ „Николай Катранов“ работи по шест проекта, финансирани по програма „Еразъм+“, двата от които са нови.

Луиза ТРАНЧЕВА