Информационна агенция „Фокус“ навършва 19 години

София. Днес Информационна агенция „Фокус“ навършва 19 години. През нощта на 6 срещу 7 юни 2000 г. беше разпространена първата новинарска емисия на първата частна българска информационна агенция и с това на практика се ликвидира държавният монопол върху агенционното информиране. 19 години, след като постави началото, „Фокус“ продължава да работи неуморно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Всеки ден Агенция „Фокус” разпространява над 1000 информации за всичко най-важно в България, на Балканите, в Европа и света.
Зад тези информации стои денонощната работа на десетки редактори, репортери, кореспонденти, информации от хиляди читатели и слушатели в България и по света. Това утвърди „Фокус“ като уважаван и желан партньор на световни информационни агенции.
Агенция „Фокус“ е на медийния пазар от 6940 дни, 166 560 часа, 9 993 600 минути. През това време бяхме верни на принципите за бързина, точност, коректност и достоверност, без които не може да съществува нито една съвременна медия. Това, което отличава „Фокус“ сред останалите медии е доказаната достоверност и авторство на нашите новини, особено важно качество във времето на фалшивите и измислени сензации.
„Фокус“ е единствената българска медия, която целенасочено и постоянно работи за поддържането на българския национален дух, съхраняването на българското национално чувство и духовното обединение на българите от историческата българска диаспора.
В услуга на своите читатели и слушатели и за тяхното пълноценно и своевременно информиране, „Фокус“ създаде и най-голямата българска новинарска радиоверига, включваща 60 регионални радиостанции, 15 собствени офиса, 12 самостоятелни програми.
„Фокус“ благодари на всички свои репортери, редактори, новинари, водещи и кореспонденти за ежедневната им работа, която стои в основата на успеха на медията. Благодарим и на всички наши бивши служители, които оставиха следа в историята на първата българска частна информационна агенция.
Благодарим на своите читатели и слушатели за 19-годишното доверие и обещаваме да не ги разочароваме.
И в най-тежките за „Фокус“ мигове останахме докрай отдадени на нашата мисия – да информираме читатели и слушатели ни за случващото се у нас и по света. С поглед, отправен напред даваме заявка да продължим да се развиваме в крак с времето и да предоставяме първи най-точната и обективна информация.