Искра Иванова спечели голямата награда от изложението за деца и родители Family Days Expo

Община Велико Търново

Велико Търново. Искра Иванова спечели ексклузивната награда от изложението за деца и родители Family Days Expo. Това каза в интервю за Радио „Фокус“-Велико Търново акушерката Тони Калушкова, която е сред първоначалните организатори. Тя уточни, че наградата е многокомпонентна и вккючва 6-месечни карти за двигателните програми в центъра на Happy Mums по време и след бременност, домашно посещение от акушерка, безплатен курс за майчинството, масаж за бременни и семейна фотосесия.

Тони Калушкова отбеляза, че няма точна статистика за броя на посетителите на тазгодишното събитие. „Мисля, че това трябва да се отчете като пропуск, тъй като имаше възможност при влизането всеки посетител да попълни талонче, с което да участва в жребия за големите награди. Това също е нещо ново, което не бяхме включили в изложението миналата година. Не се случи както го мислихме, защото имаше доста хора, но много малко от тях бяха попълнили такова талонче. Следващата година обмисляме да направим онлайн регистрация и входът ще бъде само с такава, за да може да имаме по-ясна и точна статистика за броя посетители“, каза Тони Калушкова.

Основните теми, които са били засегнати на щанда на Happy Mums, разбира се, са били свързани с бременност и раждане. „Правихме консултации по кърмене за жените, които се интересуват. Детският психолог Дани Малакова консултира майки, които имаха въпроси, имахме и бахов терапевт. Нели, която води възстановителната програма след раждане в нашия център, също беше там, за да разясни как се провежда тя и как помага“, посочи акушерката.

Тони Калушкова обясни, че датата на събитието е обвързана с Деня на християнското семейство. „Опитваме се да го съобразим и с други събития в страната, насочени към тази област и аудитория. Следващата година изложението ще бъде отново по това време, а след това ще помислим“, допълни акушерката.

Рени АТАНАСОВА