Испански туроператори търсят партньори във Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Испански туроператори пристигат във Велико Търново, за да търсят партньори-хотелиери за организирани посещения на туристи от Иберийския полуостров. Те са в града по покана на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, като визитата бе договорена по време на четиридесетото издание на Международно изложение FITUR 2020, което се проведе в Мадрид. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Борислав Йоранов, управител на агенцията.

Представителите на туристически организации от Испания ще се запознаят с културно-историческите забележителности на града и региона, и ще селектират хотели, които могат да посрещнат големи и по-малки организирани групи и индивидуални туристи.
На борсата в Мадрид Общинската туристическа агенция е преподписала договор с голямата туристическата група Be Great Travel & Services и се е договорила за съвместна работа с първия испански туроператор Club de Vacaciones, специализирал в бранша преди повече от 60 години.

Шоуто „Звук и светлина“ и Фестивал „Сцена на вековете“ са привлекли интереса, както на туроператорите, така и на индивидуалните посетители на испанското изложение, които планират и организират 10/15-дневни турове в България.

„Велико Търново е част от маршрута София – Рилски манастир – Пловдив – Казанлък – „Етър“-а – Варна – Несебър – Бургас, но нашата цел е да удължим престоя на испанските туристи, предлагайки им допълнителни атракции и културни събития, които са гаранция за едно уникално преживяване и незабравим спомен от историческата и духовна столица на България. Имахме поредица от ползотворни срещи с партньори от Испания, които изразиха готовност да включат Велико Търново като предлагана от тях целогодишна дестинация и се надяваме, че през новия туристически сезон ще надхвърлим ръста от 19,5% на испанските туристи през миналата година“, посочи управителят на „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов.

Международното изложение FITUR 2020 в испанската столица Мадрид се проведе от 22 до 26 януари. В едно от сред най-значимите събития в областта на туризма в Европа и в световен мащаб тази година се включиха над 11 000 профилирани компании от 165 страни, а посетителите бяха над 255 000.

На испанското изложение България се представя като целогодишна туристическа дестинация и един от акцентите бе културно-историческото наследство на Велико Търново.

Рени АТАНАСОВА