Йоана Буковска и ямболския театър гостуват на великотърновска сцена

Велико Търново. Актрисата Йоана Буковска-Давидова и ямболският театър гостуват на сцената на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново. Те ще представят спектакъла „Мъжете предпочитат да излъжат” на френския драматург Ерик Асус, който се поставя за първи път в България. Това уточняват за Радио „Фокус“ – Велико Търново от МДТ. Преводът и постановката са на Владимир Петков, а сценограф  е Жанета Иванова. В актьорския състав влизат още Георги Ружичка, Яна Бобева, Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Волен Митев, Мария Панайотова.

„Нищо не е такова, каквото изглежда… И как да е иначе, когато за някои хора е жизнено важно да са винаги на границата на позволеното и непозволеното. Други пък си живеят вечно неудовлетворени от това, което имат. А трети се страхуват от мнението на другите толкова, че биха прикривали същността си до края на дните си. Дали това се отнася само за мъжете? Едва ли, но щом гледате комедията „Мъжете предпочитат да излъжат” ще разберете, че ако на лъжата краката са къси, то тя със сигурност е стоножка! Иначе как ще успее да премине през толкова много перипетии и забавни ситуации, че и на жените да им е трудно да й хванат края“, обещават от търновския театър.

Билети за постановката се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”. Пиесата ще бъде поставена в голяма зала тази вечер от 19.00 часа.

Рени АТАНАСОВА